top of page

Over mij

Naast mijn regiewerk schrijf en speel ik.
 

Ik werk als theatermaker aan losse producties en locatietheatervoorstellingen. Bijvoorbeeld in het Havenmuseum, de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis, in de polder van Nieuwerkerk en op de dijk bij Moordrecht.

Voor theater bewerkte ik o.a. het boek ‘de Verliezers’ van Anna Blaman tot monoloog en het kinderboek 'De Zwarte Weduwe' van Paul Biegel tot een toneelstuk. Eind 2013 ging Médée van Cherubini in de Koninklijke Schouwburg Den Haag in première. In 2016 ging de opera Dr. Miracle's last illusion van Opera2day in première en speelde daarna in 30 theaters in Nederland onder andere in Carré. In nauwe samenwerking met de regisseur schreef ik voor beide opera's de gesproken teksten.

Voor KRT schreef ik de voorstelling Sonnetten die in 2019 de ATFR juryprijs won en daarna te zien was in Belgie op het festival Spots op West. Met mijn (theater)teksten won ik verschillende prijzen. In 2009 ontving ik een prijs voor het beste roze kerstverhaal. In 2008 won het verhaal over de minnaar van Pim Fortuyn de prijs als Rotterdams beste sterke verhaal.
In 2004 won de tekst van de voorstelling De bruiloft de 'Bemoei je ermee' prijs. In 

Ik volgde mijn regieopleiding bij het Kunstgebouw Zuid-Holland.
Samen met schrijfster Willy Hilverda heb ik de Stichting het Lage Licht opgericht. Het Lage Licht maakt in opdracht van verschillende opdrachtgevers theatervoorstellingen.  o.a. Gemeentearchief Rotterdam, Federatie ouders slechthorende kinderen & Spraaksaam en het Havenmuseum Rotterdam.
Met theatermaker en dramaturg Kees Deenik maak ik voorstellingen over theater met het theatercollectief Theater OVER. 

 

bottom of page